Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας, ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Ο Μπόρις Τρέπτοου, γεννήθηκε στο Μόναχο Γερμανίας και αποφοίτησε το 1994 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου.

· Κατόπιν εξετάσεων τοποθετήθηκε ως εκπαιδευόμενος ιατρός στην «Μικροχειρουργική και Πειραματική Χειρουργική» στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων Ήπατος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μιλάνου (Policlinico).

· Ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στην Κρατική Χειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Π.Γ. Ν. Αθηνών από τον Οκτώβριο 1995 έως τον Οκτώβριο 2001. Κατά την διάρκεια της ειδίκευσής του διετέλεσε για έξι μήνες εσωτερικός βοηθός στην Κλινική Γενικής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Εσσεν Γερμανίας, όπου και από τον Ιανουάριο 2002 έως τον Σεπτέμβριο 2003 υπηρέτησε σε τακτική έμμισθη θέση ως Χειρουργός. Εδώ απέκτησε σημαντική εμπειρία στην χειρουργική ήπατος, χοληφόρων και παγκρέατος αλλά και στις μεταμοσχεύσεις ήπατος, νεφρών και παγκρέατος.

· Από τον Οκτώβριο 2003 έως τον Δεκέμβριο 2011 εργάστηκε στο 1° Νοσοκομείο ΙΚΑ Αθηνών και από τον Ιανουάριο 2012 ως τον Άυγουστο 2013 ως Επιμελητής Α‘ στο Γ.Ν. Αθηνών «Πατησίων», κατέχοντας πλέον την οργανική του θέση στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Αγ. Ανάργυροι» Αθηνών.

· Από τον Ιανουάριο του 2014 υπηρετεί στο Πα.Γ.Ν.Ηρακλείου.

· Απασχολήθηκε στα πλαίσια της μετεκπαίδευσης του τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2006 στο Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Αννόβερου Celle, εστιάζοντας στις σύγχρονες τεχνικές λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

· Το 2013 και μετά την χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος Ειδικευμένου Χειρουργού από το Ιρλανδικό Ιατρικό Συμβούλιο (Irish Medical Council- Specialist Registration), εργάστηκε εκεί για σύντομο χρονικό διάστημα (locum) ως Επιμελητής (Consultant).

· Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2016 ανανέωσε τις γνώσεις και τις δεξιότητες σε επεμβάσεις προχωρημένου επιπέδου στην λαπαροσκοπική χειρουργική, συμμετέχοντας ενεργά στα χειρουργεία και στις καθημερινές δραστηριότητες της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Diako της Βρέμης Γερμανίας (Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Κιέλου).

· Η έρευνά του, οι δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις του στην Ελλάδα και τον διεθνή χώρο και το κλινικό του έργο έχουν εστιαστεί στην λαπαροσκοπική χειρουργική και στην χειρουργική ήπατος, χοληφόρων και παγκρέατος.

· Είναι πλήρες μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας (ΕΧΕ) και της Γερμανικής Χειρουργικής Εταιρίας (Deutsche Gesellschaft für Chirurgie).