Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας, ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Eelco de Bree, γεννήθηκε στις 5-12-1966 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και αποφοίτησε το 1991 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης.

Στην Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ολοκλήρωσε επιτυχώς την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής το 1998. Επίσης εγγράφτηκε στο Μητρώο της Ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής της Βασιλικής Ολλανδικής Ιατρικής Εταιρείας. Από το 1998 έως το 2000 μετεκπαιδεύτηκε σε έμμισθη θέση στο Ολλανδικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο (Antoni van Leeuwenhoek Hospital). Το 1999 εκπόνησε επιτυχώς τη Διδακτορική του Διατριβή και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 έως το 2004 ήταν Επιμελητής Β΄ του Ε.Σ.Υ. στην Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το 2004 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ τον Μάρτιο του 2014 ορκίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Στην Ολλανδία έχει λάβει και τον τίτλο του Χειρουργού Ογκολόγου και είναι εγγεγραμμένος ως Γενικός Χειρουργός και ως Χειρουργός Ογκολόγος στον Μητρώο των Ειδικοτήτων της Βασιλικής Ολλανδικής Ιατρικής Εταιρείας (Specialist Register, Royal Dutch Medical Association). Εκτελεί το κλινικό του έργου στην Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης επισκέφτηκε επιπλέον τις χειρουργικές κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μάνχαϊμ / Χαϊδελβέργης και του Ολλανδικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

Η έρευνά του, οι δημοσιεύσεις του και το κλινικό του έργο έχουν εστιαστεί στη χειρουργική ογκολογία. Τα ιδιαιτέρα αντικείμενα ενδιαφέροντος του αποτελούν το μελάνωμα, το σάρκωμα, ο καρκίνος του μαστού, η αντιμετώπιση της περιτοναϊκής καρκινωμάτωσης και η περιοχική χημειοθεραπεία (όπως η διεγχειρητική ενδοπεριτοναϊκή υπερθερμική χημειοθεραπεία). Έχει δημοσιεύσει περίπου 100 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πάνω από 30 σε ελληνικά περιοδικά. Έχει συμβάλλει στη συγγραφή 10 ιατρικών βιβλίων, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών. Τον Δεκέμβριο του 2013 εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας. Υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι διευθυντής σύνταξης του περιοδικού «Hellenic Surgical Oncology», μέλος συντακτικής επιτροπής έξι διεθνών περιοδικών και κριτής για περίπου 40 διεθνή περιοδικά. Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι υπεύθυνος του μαθήματος «Χειρουργική Α’» και διδάσκων στο πλαίσιο των μαθημάτων «Χειρουργική Α’», «Χειρουργική Γ’» και «Θεραπευτική στρατηγική νεοπλασματικών νόσων» καθώς και στην κλινική άσκηση χειρουργικής των φοιτητών. Ήταν για αρκετά χρόνια μέλος της Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών και είναι τελευταία χρόνια μέλος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής.