Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας, ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεννήθηκε στο Τυμπάκι Ηρακλείου. Απόφοιτος του Α΄Λυκείου Αρρένων Ηρακλείου

Πτυχίο Ιατρικής με Άριστα sτο Πανεπιστήμιο ‘’La Sapienza’’ Ρώμης έτος 1984

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 1985. Τίτλος Ειδικότητος Γενική Χειρουργική 1994.

Εκπαίδευση απόκτησης ειδικότητας:POLICLINICΟ UMBERTO Ι Β΄Χειρουργική Κλινική 401 ΓΣΝΑ. ‘’Θεραπευτήριο ο Ευαγγελισμός’’ στη Γ΄ Χειρουργική Κλινική και ΠΝΗ Κλινική της Χειρουργικής Ογκολογίας.

Μετεκπαίδευση:Το έτος 2002 στη Κλινική Μαστού και της Πλαστικής Χειρουργικής μαστού του Εθνικού Ιταλικού Ιδρύματος Ογκολογίας (Ιstituto Νazionale per lo studio e la cura dei tumori ) Το έτος 2007 στη Κλινική Μαστού του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας (Breast Clinic- European Institute of Oncology (IEO)

Η Μετεκπαίδευση εστιάστηκε στα νοσήματα του μαστού σε αντικείμενα όπως: Χειρουργική Διατήρησης του Μαστού, Ογκοπλαστική τη πλαστική αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή, την εντόπιση μη ψηλαφητών βλαβών, τη Βιοψία του Λεμφαδένα Φρουρού, τις απεικονιστικά υποβοηθούμενες βιοψίες, Mammotome.

Άμισθος Επιστ. Συνεργάτης στη Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας 1994-98. (4 έτη)

Θέσεις στο ΕΣΥ Επιμελητής Β’ από το 1998 - 2007, Επιμελητής Α έως 18/ 02 2013 και έκτοτε, ως Διευθυντής ΕΣΥ στη Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας Π.Ν.Η. Από το έτος 1994, στην μονάδα μαστού της Κλινικής, Το έτος 1997, μέλος της χειρουργικής ομάδος που πραγματοποίησε τη πρώτη βιοψία λεμφαδένα φρουρού στην Ελλάδα . Από το έτος 1998, υπεύθυνος της μονάδος μαστού του ΠΝΗ.

Το ενδιαφέρον του στην Ογκολογία υπήρξε πάντα μεγάλο, ιδιαίτερα όμως στις παθήσεις του μαστού, αντικείμενο στο οποίο έχει επικεντρωθεί τα τελευταία χρόνια.

Επιστημονικό και Εκπαιδευτικό Διδακτικό έργο: Εκπαίδευση ιατρών από το 1998 Από το 2006 διδάσκων στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα το μαστό και από το 2008 διδάσκων στην Ελληνική Σχολή Μαστολογίας. Προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα τον καρκίνο του μαστού στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης το έτος 2012.

Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Breast cases.

Συμμετοχή σε επιστημονικές Ελληνικές και διεθνείς δραστηριότητες: Οργάνωση (26), Εισηγήσεις (45) Ανακοινώσεις (100) Δημοσιεύσεις(61) Συνέδρια (71)

Συμμετοχή ερευνητικά προγράμματα και πρωτόκολλα, Ελληνικά και Διεθνή.

Μέλος 10 Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών 10 (Eu.Sο.Ma Esso…)

Το 2004, κατόπιν αρχαιρεσιών εκλογή στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΠΝΗ

Γραμματέας του ογκολογικού Συμβουλίου του Π.Ν.Η. από 1994 μέχρι το 2006

Από το 2005 στους Ελληνες Χειρουργούς με εξειδίκευση στην παχυσαρκία.